Rhodesian Ridgebacks

 

Home        Onze honden        Pups        Pup info        Fotoboek        Rasstandaard        Links        Voorstellen       Contact 


Pup informatie

De pups worden geboren in het kraamkamertje in huis, daar verblijven ze de eerste 3 weken in alle rust samen met mams in de werpkist en onder de warmte lamp.
De eerste 10 dagen zijn de oogjes en oortjes nog dicht en doen ze niet veel anders dan slapen en drinken.
Ze worden elke dag gewogen om te controleren of ze genoeg drinken en groeien, zo nodig krijgen ze een flesje puppymelk bijgevoerd.

Als ze 2 weken oud zijn worden ze voor de eerste keer ontwormd en regelmatig worden de scherpe puntjes van de nageltjes geknipt zodat ze mama (en elkaar) niet krabbelen in het gedrang bij het drinken.
Bij de leeftijd van 3 weken begint voor de pups het grote avontuur, ze verhuizen naar de woonkamer in een puppyren en maken kennis met de andere honden en wennen aan alle geluiden in huis zoals de TV, stofzuiger e.d.
Inmiddels kunnen ze lopen en krijgen de eerste vaste hapjes
Na een paar dagen wennen mogen de mensen die op de wachtlijst staan voor een pup voor de eerste keer komen kijken.
Regelmatig komen de buurtkinderen (onder mijn streng toeziend oog) met de pups knuffelen en spelen.
Als ze 4 weken oud zijn worden ze voor de tweede keer ontwormd en kunnen ze voor het eerst naar buiten. Ze hebben al heel snel door dat ze daar hun behoeftes moeten doen en de zindelijkheidstraining is begonnen.

         

Tussen de 5 en 6 weken komt de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied de pups voorzien van een microchip en nemen ze wat wangslijm af voor het DNA profiel.
Met 6 weken gaan alle pups mee in de auto voor een ritje naar de dierenarts, daar worden ze goed nagekeken en krijgen ze hun eerste puppy enting met bijbehorend entingsboekje/paspoort. Ze worden ook voor de 3e keer ontwormd.
De pups worden meerdere malen onderzocht op Dermoid Sinus.

De pups worden met heel veel liefde en alle zorg grootgebracht

Van de nieuwe eigenaar wordt ook verwacht dat de aanschaf van de pup een weloverwogen beslissing is en dat u weet waar u aan begint.

De voorwaarden die wij stellen zijn; dat de hond een huisgenoot/gezinslid wordt en alle liefde, aandacht, tijd en zorg krijgt die hij of zij nodig heeft.
Mensen die full-time werken komen niet in aanmerking voor een pup.

De nieuwe eigenaar krijgt bij de pup:
  - Stamboom
  - DNA profiel
  - Europees Dierenpaspoort
  - Gezondheidsverklaring
  - Koopcontract (met een jaar garantie op erfelijke gebreken/aandoeningen)
  - Chip Registatiebewijs
  - Informatiemap en Puppypaket
  - Speeltje/doek met nestgeur
  - Levenslang advies

         

         

          

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen